Dags att piratkopiera WeSC

WeSCIdag gick startskottet för den som vill börja piratkopiera WeSC-kläder i billiga fabriker i Kina. Piratbyrån och WeSC (det är ett klädmärke) har inlett ett samarbete om distribution av någon slags film via Piratebay. WeSC motiverar detta såhär:

– Förutom det uppenbara faktumet att The Pirate Bay är världen största Bittorrent-tracker och har över 1 miljon unika besökare om dagen så har vi många andra gemensamma nämnare, menar Pelle Jansson som är PR-ansvarig på WeSC.

Så om WeSC ska få ut något av samarbetet, så vore det ju lite skoj om de lärde sig av det lite baklänges. Vem kan tipsa om lite bra textilfabriker?

Jag är givetvis bara lite ironisk, men klädbranschen är hårt drabbad av piratkopiering även de. BSA har låtit meddela via ett icke-daterat pressmeddelande att textilbranschen har en, något de kallar förfalsknings/piratkopieringsgrad, på mellan 10 och 16 procent. Så jag finner det ganska lustigt att ett modeföretag allierar sig med en piratrelaterad företeelse. Men en inte alltför otrolig gissning är att WeSC fiskar efter ännu mer streetcred. Och en annan inte alltför otrolig gissning är att Piratbyrån får ganska bra betalt för sin WeSC-annonsering.

Läs mer hos Piratbyrån under rubriken Piratbyrån inleder samarbete med WeSC.

Uppdaterad: We stoppar piratsamarbete

11
Oct 2006
POSTED BY
POSTED IN Upphovsrätt
DISCUSSION 1 Comment
TAGS

Ett litet Google-hyss

Google startade en officiell Mac-blogg idag. Vad jag inte begrep när jag läste den var varför de inte samtidigt startade en motsvarande Linux-blogg. Så, jag tog på mig lustighetshatten och skapade en egen med den uppenbara adressen googlelinux.blogspot.com. Med lite tur kanske de upptäcker att det vore en bra idé att göra jobbet själva.

10
Oct 2006
POSTED BY
POSTED IN Linux
DISCUSSION 1 Comment
TAGS

Alla skriver om Carl Bildt

Den enda kontakt jag haft med Carl Bildt var under 1994, då Carl Bildt skulle framstå som mycket IT-kunnig och brevväxlade med Bill Clinton, per e-post! 1994 var året som Internet började slå igenom i Sverige, och World Wide Web började bli ett begrepp.

1994 var också det år som jag gav ut e-tidningen !MAKT, skriven på svenska. Jag borde ju insett att Internet på svenska då var väldigt litet, och att eventuella läsare knappt fanns att tala om. Men jag hade en del läsare ändå. Jag gav efter nummer 2 ner tidningen, antagligen eftersom det fanns så mycket annat kul att sysselsätta sig med.

1994 var också det fantastiska år då Anita Bondestam häver ur sig detta i en intervju i SvD med Kerstin Hallert:

När vi skiljs uppmanar hon mig att aldrig någonsin köpa ett modem till barn.
– Ungarna vill bara ta sig in i andra datasystem. Vi ska inte uppmuntra hackers. Tro mig, det är vad modemem står för. Eller som vi säger på datainspektionen: Köper du modem skaffar du problem.

Läs det lilla stycket nostalgi i !MAKT Nr 02.

07
Oct 2006
POSTED BY
POSTED IN OldSchool Politik
DISCUSSION 2 Comments
TAGS