Google Analytics får lite vettig konkurrens

För de som har koll så använder jag Google Analytics för att analysera lite vanlig trafik till några av mina webbsajter. Av många anledningar blev jag glad när jag upptäckte Piwik, ett projekt för att äntligen göra lite bra webbserverstatistikverktyg som öppen källkod. Jag har för länge sedan tröttnat på Webalizer och liknande projekt, då de inte lyckas producera någon direkt översiktlig statistik, och dessutom är ganska trögkörda på större webbserverloggar. Dessutom är inte användargränssnittet i Piwik fult som stryk.

Så, nu ska jag bara sätt igång och byta verktyg. Även om Piwik fortfarande är ganska tidigt i utvecklingen, så vill jag se vad som händer. Just nu söker de efter översättare, så om du vill översätta till svenska är det bara att hänga på.

11
May 2008
POSTED BY
POSTED IN Mjukvara Statistik
DISCUSSION 0 Comments
TAGS

Play Rapport och piratkopiering

Jag tänkte bara testa den nya fina tjänsten från SVT. De tillåter faktiskt att man lägger in en flash-video med Rapport-inslag på helt externa webbsidor! Vajjert. Video-trenden på nätet håller i sig.

Att söka på Play Rapport verkar dock hopplöst, inga träffar på “fildelning” eller “piratkopering”, och “upphovsrätt” misslyckas totalt eftersom svenska tecken inte fungerar. Sedan undrar jag om det finns ett arkiv att söka i ens.

06
May 2008
POSTED BY
POSTED IN Video Web2.0
DISCUSSION 3 Comments
TAGS