Ersättare till “planet planet”

Jag har länge letat efter en ersättare till programvaran Planet, då det känns som om den börjar bli lite väl begränsad till vad jag eventuellt vill göra framöver med Gnuheter. Sedan över ett år tillbaka så har jag experimenterat lite med att köra WordPress som “planet”-mjukvara, med tillägget Feedwordpress. Det funkar hyggligt, och den är ungefär lika lättadministrerad som Planet (webb vs CLI).

Igår kväll satte jag mig ner och gjorde ett riktigt WordPress-tema för Planet Gnuheter, så att alla kan känna igen sig. Inte exakt likadant ännu, men jag jobbar på det. Det var väldigt lätt att skapa ett WordPress-tema. Några features utöver gamla Planet är att WordPress sparar all historik. Detta innebär att man kan söka i gamla inlägg, och även presentera historik på olika sätt. Jag har inte gjort funktionalitet för annat än sök ännu. Men jag kan släppa mitt SVN-repo för temat snart, så kan ni som är intresserade hacka vidare. Temat i övrigt kan säkert behöva en uppfräschning. Jag är ju ingen CSS-guru direkt.

Vad tycker ni? Titta på WordPress-sajten: Planet Gnuheter

25
Jul 2010
POSTED BY
DISCUSSION 4 Comments
TAGS

4 Responses to : Ersättare till “planet planet”

 1. Mattias says:

  Idag använder jag user stylesheets för att dölja vissa bloggar i gnuheter-flödet. Det är inte perfekt men med hjälp av regeln
  .channelgroup > h3 > a[href^=…],
  .channelgroup > div[id^=…] {
  display: none !important;
  }
  går det hjälpligt.
  Jag tror inte css-selektorer är tillräckligt kraftfulla för att skriva motsvarande regler till det nya WP-schemat. Jag känner inte till något sätt att skriva user stylesheets med xpath-selektorer.
  Jag skulle vara jätteglad om du t ex kunde lägga till klasser på div.channelgroup-taggarna motsvarande dagens id-attribut på div.channelgroup>div-taggarna. Hmm. Hur rörigt blev det här egentligen? Hoppas du förstår hur jag menar.
  Om möjligt skulle jag förstås vara ännu gladare om någon kunde peka mig till hur man kan skriva user stylesheets med xpath-selektorer istället. Idag använder jag Stylish till Firefox.
  Hur som helst vill jag passa på att tacka för Gnuheter!

 2. pawal says:

  Det var intressant information. Du är tydligen betydligt mer hemma på CSS än vad jag är. Som sagt, jag kommer att publicera källkoden, så då kanske vi kan fixa till “loopen” tillsammans. I god tid innan jag ersätter vanliga sajten, naturligtvis. Men jag vill naturligtvis hjälpa till så mycket jag kan.

  Sedan har jag inte tittat på hur RSS/Atom-flödet ser ut. Men jag hoppas även det går att snygga till, så att det ser ut som dagens flöde.

 3. Mattias says:

  Jag ska försöka hålla ögonen öppna så kan jag säkert ordna med en uppdatering :)
  Tack igen!