Creeper – efter en vecka

En liten statusrapport kan vara på sin plats efter att Creeper varit i publik drift en vecka. Några saker som är intressanta. Ett antal webbsajter har lagt upp den lilla Creeper-bilden på sina webbsidor, och det börjar bli dags att göra någon form av statistikfunktion.

Några iakttagelser – jag trodde t.ex. inte att swebits.org (som för övrigt verkar ha riktigt mycket trafik) skulle ha några myndighetsbesökare, men idag visade det sig att någon på FRA verkar ha konto där. Jag trodde inte heller att så många offentliganställda läser bloggar av den mest skiftande karaktär, har de inget annat att göra?

Ett par användare har bidragit med IP-adresser, men det finns nog en hel del kvar att fylla på med. Jag saknar Folkpartiet t.ex. – eller surfar de bara genom Socialdemokraternas nät numera? Några tycker dock att man inte ska övervaka partier. Men om man vill ha någon form av opinionsbildning så är det väl just politiker man ska trycka lite extra på?

En reporter från SR ringde upp mig och gjorde en intervju, jag vet dock inte om den sänts. Tomas Gilså på sakerhet.idg.se skrev en liten notis, Creeper ska övervaka makten.

Jag tror att en tysk version, uberwach.de snart kommer att släppas.

13
May 2007
POSTED BY
DISCUSSION 12 Comments
TAGS

12 Responses to : Creeper – efter en vecka

 1. Pingback: Kryptoblog » Blog Archive » Creeper efter en vecka

 2. erzon says:

  Jag måste bara ge lite beröm till er för Creeper. Den borde vara alldeles perfekt för att väcka debatt och kanske få en och annan politiker och myndighetsperson att tänka till ett extra varv. Dessutom är det stor humor :)

 3. eloj says:

  Hur lång tid innan de flesta av dessa org. rensar bort “creeper” i sina proxys?

 4. Ior says:

  Har de något att dölja?

 5. Pingback: » Blog Archive » Creeper efter en vecka

 6. Mattias Nord says:

  Tja Pawal!

  Hörde precis intervju segmentet på SRs nyheter. Snyggt jobbat! ;)

  Kanske en fika kan vara på sin plats nån dag, eller?

  /Matte

 7. Patrik says:

  Det är inte en liten notis, utan en bra nyhet och de nämner “Creeper”.
  Kul Pawal. Keep it up!

 8. Fält says:

  Jag hörde intervjun på p3 idag, mycket bra.

 9. Johan says:

  Helt underbart jobbat!
  Nu behöver vi bara vända debatten till att handla om behovet att övervaka våra styrande istället för medborgarna. En motion tack! =)
  Övervakning över riksdag och regeringspersoner tycker jag skulle vara vettigt, det är faktiskt vi “folket” som röstat fram dem och det skulle inte skada att få svart på vitt vad de egentligen håller på med. De har så mycket makt och kan förstöra så mycket, vissa förpliktelser borde det ju följa med då.

  Keep up the good work!

 10. nn says:

  Lägg upp IP-numren för NSA och CIA oxå!

 11. Pingback: Creeper installerad

 12. nn says:

  Hmm…det skulle onekligen vara intressant med att ha med amerikanska CIA, NSA, FBI samt IP’s från hollywood industrin så här i IPRED tider.