Spam, spam, spam, och bildanalys

De senaste veckorna har mängden spam som min stackars SpamAssassin inte lyckats märka upp korrekt ökat väldigt mycket. Dessa spam som verkar vara skrivna av en blivande vogonpoet innehåller förutom rappakalja även en bild. Denna bild innehåller det egentliga meddelandet, oftast text som ska locka till köp av så kallade penny stocks. Man kan väl lugnt säga att jag tröttnade på att trycka på delete-knappen, och istället letade efter en lösning. Och det fanns en! Så nu är jag en lycklig användare av FuzzyOcr, en plugin till SpamAssassin som gör en bildanalys av bilden, och kollar om den innehåller förbjudna ord (gissa vilka). FuzzyOcr använder sig av bildigenkänningsprogrammet gocr som jag tidigare lyckosamt använt för att tolka telefonnummer på Blocket.

I övrigt verkar spam-mängden bara öka och öka. Och min server-CPU jobbar mer och mer för att känna igen de spam som till slut hamnar i min skräpkorg. Ju fler människor med bra bandbredd och dålig säkerhet på sina Windows-installationer, desto fler spam. I väntan på en bra lösning för att helt få bukt med spam kan man flukta in och se hur dålig affär man kan göra med penny stocks hos Spam Stock Tracker.

13
Nov 2006
POSTED BY
POSTED IN Hacks Spam
DISCUSSION 1 Comment
TAGS

One Response to : Spam, spam, spam, och bildanalys

  1. dibblah says:

    ett bra gratisalternativ till spamassasin å liknande program är att sätta upp ett gmail konto …. gmail kan användas till att tömma upp till 4 pop3 adresser … som då filtreras genom gmails imho lysande spamfilter …

    vill du kan du sen pop3:a ner gmailkontot till din mailklient på datorn