Creeper bortfiltrerad?

Det verkar som om Creeper blivit bortfiltrerat. Det är över en vecka sedan jag sett trafik komma från Migrationsverket, FRA, FMV eller PTS.

Man kan ju tro att det är så att våra myndigheter inte vill känna sig övervakade längre. Och att de gemensamt på någon myndighetsnivå fattat ett kollektivt beslut att det är ok att filtrera bort “vissa saker” i sina brandväggar. Detta kommer ju mycket lägligt också när man kan konstatera att FRA kommer att få sin efterlängtade avlyssningslag.

21
Apr 2008
POSTED BY
DISCUSSION 15 Comments
TAGS

15 Responses to : Creeper bortfiltrerad?

 1. steelneck says:

  Således anser makten att det är viktigare att den kan granska medborgarna än att medborgarna kan granska makten. Då torde offentlighetsprincipen vara nästa objekt till giljotinen.

  Det här säger onekligen en del om vad det är för kreatur som styr landet.

 2. Peter says:

  Hmm. Dags att sätta upp några proxyalternativ? Och så börjar den meningslösa kampen om vem som ligger före; proxygänget eller de som administrerar “the great government firewall”.

 3. Pingback: Kryptoblog » Blog Archive » Creeper filtreras bort av myndigheter

 4. Pingback: Frihet, rättighet och skyldighet » Blog Archive » Myndigheterna döljer sina spår

 5. steelneck says:

  Hmmm.. Jag lade en kommentar på Carl Bildts blogg om detta, en liten råsop om hur han kan tala om mänskliga rättigheter med andra länders ledare samtidigt som de själva är på god väg att inkräkta på hela sitt eget folks privata kommunikation och meningsutbyte (FRA), och detta samtidigt som diverse myndigheter undanber sig offentlig granskning. Min kommentar blev satt i karantän (moderering), det har aldrig hänt förr när jag postat kommentarer, även med länkar, hos honom. Nåja, det kan vara något tillfälligt, men tanken slog mig ändå. Fast å andra sidan så innebär ju moderering att någon med säkerhet läser..

  Fast det är väl en naturlig konsekvens, att makthavare blir rädd för det egna folket, som tillsatt dem, när de någonstans vet att de själva beter sig illa. Därav det paranoida behovet att betrakta oss alla som potentiella brottslingar. Ja, att tappa ur vår kommunikation till ett regimkontrollerat nät av datorer för filtrering är att bete sig mycket illa. “Usama” vann. The rise of the politics of fear – Jag är rädd för min granne, han kanske vill mig illa, så det är bäst att jag straffar honom på förhand, för säkerhets skull.

 6. Pingback: Paranoid är man om man tror att nån håller koll på en | Svensson

 7. Pingback: Övervakarna vill inte bli övervakade « Trottens Betraktelser

 8. Pingback: FRAm med MOTstånd | Alter Ego Resonerar

 9. Pingback: REVERSERAD ÖVERVAKNING BORTFILTRERAT! « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

 10. Dennis Nilsson says:

  Ja, vad har våra myndigheter att dölja??? :-/

  Det kan inte ta många minuter för någon god medborgarrättskämpe/programmerare att lösa det här;

 11. Pingback: opassande » Blog Archive » Är man paranoid om man vet att folk håller koll på en?

 12. Pingback: Att övervaka övervakarna | Dumheterna

 13. bobbylongshot says:

  behöver du hjälp att sätta upp proxisar? du kan ha javascript som automatiskt skriver om creeperlänken till en muterande lista på sajter. då blir det lite svårare för dem att filtrera bort det..

 14. Proxy says:

  Det borde vara _väldigt_ lätt att hitta folk som vill ställa upp som proxies idag, med tanke på vad FRA pysslar med.

  Lägg ett inlägg om du behöver, så ställer jag gärna upp.

 15. Pingback: Trottens Betraktelser » Övervakarna vill inte bli övervakade