FRA-förslaget tillfälligt stoppat

Det ser ut som om Socialdemokraterna backar en aning från sitt Bodström-samhälle nu när de sitter i opposition. Vilket kanske tycks aningen märkligt med tanke på vilka lagförslag de själva drivit.

I väntan på att lagen klubbas igenom, snart eller om ett år, kan man finslipa sina listor med “farliga ord” som man kan använda för att förvirra de som ska sköta avlyssningen. Jan Garefelt har påbörjat listan i form av en javascript-generator med farliga ord. Själv funderar jag på hur man bäst fixar till sin M-x spook för svenska förhållanden. Man ska självklart också se till att man kan kryptera sin Internet-aktivitet.

Exempel från M-x spook: Freeh Peking domestic disruption White Water Perl-RSA BROMURE Blowfish Kh-11 PLO kibo investigation covert video radar colonel Comirex

12
Mar 2007
POSTED BY
DISCUSSION 1 Comment
TAGS

One Response to : FRA-förslaget tillfälligt stoppat

  1. Patrick says:

    Det hela är långt ifrån avgjort. Odenberg har sedan gammalt ett gott förhållande med många socialdemokrater. Bodströms uppfattning är troligen dåligt förankrad i riksdagsgruppen. Det ska bli intressant att se hur alliansen kommer att behandla sossarnas motförslag.