Alla skriver om Carl Bildt

Den enda kontakt jag haft med Carl Bildt var under 1994, då Carl Bildt skulle framstå som mycket IT-kunnig och brevväxlade med Bill Clinton, per e-post! 1994 var året som Internet började slå igenom i Sverige, och World Wide Web började bli ett begrepp.

1994 var också det år som jag gav ut e-tidningen !MAKT, skriven på svenska. Jag borde ju insett att Internet på svenska då var väldigt litet, och att eventuella läsare knappt fanns att tala om. Men jag hade en del läsare ändå. Jag gav efter nummer 2 ner tidningen, antagligen eftersom det fanns så mycket annat kul att sysselsätta sig med.

1994 var också det fantastiska år då Anita Bondestam häver ur sig detta i en intervju i SvD med Kerstin Hallert:

När vi skiljs uppmanar hon mig att aldrig någonsin köpa ett modem till barn.
– Ungarna vill bara ta sig in i andra datasystem. Vi ska inte uppmuntra hackers. Tro mig, det är vad modemem står för. Eller som vi säger på datainspektionen: Köper du modem skaffar du problem.

Läs det lilla stycket nostalgi i !MAKT Nr 02.

07
Oct 2006
POSTED BY
POSTED IN OldSchool Politik
DISCUSSION 2 Comments
TAGS

2 Responses to : Alla skriver om Carl Bildt

  1. Undraren says:

    “Den enda kontakt jag haft med Carl Bildt…”

    Så Carl bilfts storhet mäts i vilken utstrckning eders höghet Datasvammel har haft kontakt honom eller inte?

    Vilken tuva bor du under?

  2. Ansvaret says:

    “Köper du modem skaffar du problem” Det må jag säga, inte var hon helt ute o cyklade. Men denna är nog ännu mera träffande, dock ej på rim: “Köper du kläder så kommer ungdjävlar gå utanför dörren – då kan vi snacka problem!”