Technoskrot

Akihabaranews låter meddela att från och med första april så kommer alla begagnade elektronikprodukter som är äldre än fem år vara förbjudet att handla med i Japan. Syftet är att gynna tillverkarna av ny, modern, fräsch teknik. Det må vara bra för de stora elektroniktillverkarna, men knappast för de entusiaster som gillar elektronik i formen av gamla videospel, HiFi-utrustning eller ännu mer esoterisk teknik.

De amerikanska företagen, och jag tänker kanske närmast på Apple, har nog inte samma problem som de japanska tillverkarna. En iPod går väl sönder lagom till dagen efter att garantidatum gått ut.

Jag hoppas verkligen inte trenden får fäste i väst, i så fall hade jag aldrig lyckats köpa min fina fina Vectrex.

2nd hand electronics sales will soon be illegal in Japan

22
Feb 2006
POSTED BY
POSTED IN Hårdvara OldSchool
DISCUSSION 2 Comments
TAGS

2 Responses to : Technoskrot

 1. Simon Bohlin says:

  J-lar, kolla helst upp fakta lite först. Jag minns assemblerspalten i SHN och väntar mig mer av dig än slashdotfolkets nivå av nyhetsgranskning.
  Sanningen är mer i riktningen att nya certifieringsregler gör att även tidigare godkända produkter måste certifieras om. Kanske det gör att företagen dumpar priserna på gamla prylar. Om företag vill producera nya Vectrex får de certifiera om den och sannolikt snygga till inuti. Antagligen är det billigare att stoppa in en nycertifierad inbäddad chipdator med en simulator för den ursprungliga hårdvaran. Sedan fästa in lite blytyngder för att matcha den “genuina känslan”. De som saknar _spelen_ på Commodore C64 kan kika här: http://hardware.commodoreworld.com/default.aspx?i=3&s=products&p=52

 2. pawal says:

  Vilka fakta är det jag missat?

  Om jag vill sälja min gamla Vectrex, tycker du inte att jag ska få göra det då?

  Vidare, jag själv har jag inget minne av assemblerspalten i SHN, så jag gissar att du tagit fel på person.